top of page
  • Skribentens bildFrida

Spenatsoppa

Höst och vintern blir det mycket soppor hemma hos oss...och vi gör nästan alltid dubbel sats så har vi det i våra matlådor.Dom flesta soppor blir godare dagen efter. Till 4 pers: 600 g fryst spenat 1 gul lök 1 vitlök 1 liter vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar Riven muskotnöt Ägg Ca 2 tsk Sambal oelek Salt & peppar Gör så här: Finhacka löken och vitlök Fräs den mjuk i smör Tillsätt vatten, buljongtärningarna, sambal oelek och spenaten. Låt koka i ca 10min. Vi brukar mixa soppan med en mixerstav men det är inte nödvändigt 😍 Smaka av med salt, muskot och peppar. Tycker man den är lite för tjock så häll på lite mera vatten. Toppas med ett kokat ägg!

Gott och väldigt enkelt. Perfekt till vardag och helg (förstås med ett gott rödvin till kanske

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page