I kväll blev det kylskåpsrensning och då fick det bli vegetarisk lasagne.
Denna variant på lasagne är så bra; ”man tager vad man haver”
Vi hade till 4 per:
2 paket färska lasagneplattor
2 zucchini
1 lök
Broccoli
2 morötter
Spenat
2 burkar krossade tomater
3 dl créme fraîche (det blev vanlig och paprika, chili)
200 g fetaost
Salt & peppar
Ca 1 msk Timjan
Gör så här:
Skär alla grönsaker i tärningar.
Lägg allt i en gryta och häll på dom krossade tomaterna.
Tillsätt kryddorna och låt puttra i ca 20 min.
Rör ner 1 dl créme fraîche.
Varva lasagneplattor med röran i en ugnssäker form.
Översta lagret ska vara plattor.
Smula sönder fetaosten i 2 dl crème fraîche och lägg den ovanpå lasagnen.
Sätt in den i ca 20 min på 225 grader.
Den går så snabbt att göra.
Frida