top of page
  • Skribentens bildFrida

Romtopf

Julens godaste dessert

Romtopt kommer från Tyskland man sparar frukt och bär i ett keramikkrus.

Men det går lika bra i en stor glasburk.

Vi hade bara jordgubbar men tanken är att man ska varva säsongens bär och frukter


Du behöver:

1 flaska rom

1 kg bär/frukt

1/2 socker


Gör så här: - Rensa och skölj cirka 1 liter jordgubbar. Varva jordgubbar och 2 dl strösocker i en glasburk.

Häll på rom så att det precis täcker. Förvara svalt. - Skaka om burken så att sockret löser sig.

Låt stå och mogna i smaken i cirka 3 veckor, skaka om burken cirka två gånger i veckan. Vi valde att förvara jordgubbarna i burken cirka 6 månader för att verkligen få ur all smak. - Serveras med lite vispgrädde


Minska inte mängden socker och att romen är över 35%

Rena bär och inga fingrar i burken då kan det börja mögla






Självklart passar denna efterrätt alltid men för oss har det blivit en juldessert


51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page