top of page
  • Skribentens bildFrida

Kycklinggryta med curry

Äntligen landat i soffan och det bjuds på kycklingcurry gryta med ris och de hemmagjorda naanbröden, asså bara så gott! Du behöver:

600 g kyckling 1 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 50 g smör 4 msk curry 2dl grädde 2 dl crème fraiche 1-2 dl kokosmjölk 2 msk soja salt och peppar 1 msk chili pulver Jag hade även lite ingefära och paprikapulver men det är frivilligt! Gör såhär: Börja med att koka upp riset efter anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor, gör detsamma med vitlöken. Bryn/stek kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme.

Tillsätt paprika, lök, curry och chilipulver och låt det fräsa. Tillsätt grädde, crème fraiche, kokosmjölk, soja. Låt det småputtra en stund, smaka av med salt och peppar. (!!!OBS är att sakta hälla på det flytande ingredienserna, föredrar du tex mer kokos än grädde så kan du ta mer av det, inte så noga) Serveras med Tastebys naanbröd(recept på bloggen) och ris!

MUMS😋🍾👌🏽

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tacopaj

Tacotallrik

bottom of page