Fiskburgare passar vardag som helg...
Lätt och snabbt
Vi använde till 4 burgare:
600 g kummel
1 ägg
1 tsk fisksås
1/2 lime saften +skalet
2 cm färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
I knippe koriander
Salt och peppar
Dressingen:
3 dl gräddfil
1 msk Japansk soja
2 tsk sesamolja
1/2 lime både skalet och saften
1 nypa Chili flakes
Blanda i hop allt och smaka av med salt och peppar
Mixa kummeln.. Blanda sedan alla ingredienserna till fiskburgarna. Forma till biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Lägg biffarna i stekpannan och stek tills de fått fin färg på båda sidorna ca 2 min på varje sida. Serveras i bröd med sallad, dressing och lök! Så jäkla god och smakrik. 🥳
Biffarna är också kanon goda att pankopanera för lite extra ”krisp