top of page
  • Skribentens bildFrida

Friterade potatisnystan med löjrom

För en tid sedan testade vi ett nytt recept som en kollega tipsat om och wow vilken succé det blev.

Friterade potatisnystan med löjrom perfekta tilltugget.. Du behöver: 1 bakpotatis Rapsolja Valfri kryddmix - vi använde dippulver för chips Salt 25 gram löjrom 1 dl gräddfil 1 rödlök Gör så här: Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Låt rinna av i ca 12 timmar i kylen.

Jag hann inte det så jag vispade gräddfilen med elvisp en liten stund. Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj sedan i kallt vatten. Hetta upp oljan till 140°.

Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna. Krydda med kryddorna. Lägg gräddfil i spritspåse. Fyll potatisnystanen med gräddfil och toppa med löjrom, lök och dill.





187 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page