För en tid sedan testade vi ett nytt recept som en kollega tipsat om och wow vilken succé det blev.
Friterade potatisnystan med löjrom perfekta tilltugget.. Du behöver: 1 bakpotatis Rapsolja Valfri kryddmix - vi använde dippulver för chips Salt 25 gram löjrom 1 dl gräddfil 1 rödlök Gör så här: Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Låt rinna av i ca 12 timmar i kylen.
Jag hann inte det så jag vispade gräddfilen med elvisp en liten stund. Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj sedan i kallt vatten. Hetta upp oljan till 140°.
Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna. Krydda med kryddorna.
Lägg gräddfil i spritspåse. Fyll potatisnystanen med gräddfil och toppa med löjrom, lök och dill.