Wienerschnitzel med persiljesmör och råstekt potatis det är en rätt man aldrig tröttnar på...
Du behöver:
800 g kalvinnanlår
vetemjöl
4 dl ströbröd
2 ägg
smör- & rapsolja
Potatis
Persiljesmör:
Smör
Vitlök
Salt
Peppar
En kruka med persilja
Citron
Gör såhär:
Banka ut ditt kött så tunt som du vill ha dem, de skall vara cirka 5 mm tjocka.
Häll mjölet på en tallrik och blanda det med lite salt och peppar. Häll ströbrödet på en annan tallrik och knäck äggen i en skål eller djup tallrik. Vispa ihop äggen lite.
Vänd först köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan de panerade schnitzlarna åt sidan för att ”torka” före stekningen.
Stek schnitzlarna i hälften matolja och hälften smör i en stekpanna på medelvärme så att de inte blir brända. Cirka 2-3 minuter på varje sida.
Tärna potatisen och stek på medelhög värme tills de är färdiga.
Bland smör cirka 75 gram rumsvarmt, riven vitlök, salt, peppar, några droppar citron i en skål. Forma i valfri form och låt stela i kylskåpet.
Servera med kapris och citron och något gott i glaset!!!!
Frida