top of page
  • Skribentens bildFrida

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel med persiljesmör och råstekt potatis det är en rätt man aldrig tröttnar på... Du behöver: 800 g kalvinnanlår vetemjöl 4 dl ströbröd 2 ägg smör- & rapsolja Potatis Persiljesmör: Smör Vitlök Salt Peppar En kruka med persilja Citron Gör såhär: Banka ut ditt kött så tunt som du vill ha dem, de skall vara cirka 5 mm tjocka. Häll mjölet på en tallrik och blanda det med lite salt och peppar. Häll ströbrödet på en annan tallrik och knäck äggen i en skål eller djup tallrik. Vispa ihop äggen lite. Vänd först köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan de panerade schnitzlarna åt sidan för att ”torka” före stekningen. Stek schnitzlarna i hälften matolja och hälften smör i en stekpanna på medelvärme så att de inte blir brända. Cirka 2-3 minuter på varje sida. Tärna potatisen och stek på medelhög värme tills de är färdiga. Bland smör cirka 75 gram rumsvarmt, riven vitlök, salt, peppar, några droppar citron i en skål. Forma i valfri form och låt stela i kylskåpet. Servera med kapris och citron och något gott i glaset!!!!





25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ostron

bottom of page