top of page
  • Skribentens bildFrida

Wallenbergare

En av mina absoluta favoriter är klassiska Wallenbergare, och igår blev det därför ett antal av dem!!


Du behöver 4 portioner:

500 g kalvfärs

1 1/2 tsk salt

3 st äggulor

3 dl vispgrädde som skall vara ”is kall”


1/2 tsk vitpeppar

ströbröd

smör till stekning

klassiska tillbehör enligt bild


Gör såhär:

Lägg färsen, äggulorna, vitpepparn och saltet i en matberedare och mixa cirka 30 sek, se till att allt från kanterna också är mixas. Häll sedan försiktigt ned den iskalla grädden i en tunn stråle till du har en smet, kan upplevas ganska kladdig men då är den perfekt.

Blöt fingrarna med vatten och forma sen biffar. Ställ in i kylen och låt vila ett tag. Panera sen färsbiffarna med ströbröd och stek på medel värme i rikligt med olja i ca 5-6 min på vardera sida, när du väl vänder så lägger du i smöret.

Innertemperaturen ska vara mellan 65°- 70°c.


Servera med det klassiska tillbehören - obs glöm inte att servera med massor av brynt smör!!!



8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ostron

bottom of page