Frida
Wallenbergare
En av mina absoluta favoriter är klassiska Wallenbergare, och igår blev det därför ett antal av dem!!
Du behöver 4 portioner:
500 g kalvfärs
1 1/2 tsk salt
3 st äggulor
3 dl vispgrädde som skall vara ”is kall”
1/2 tsk vitpeppar
ströbröd
smör till stekning
klassiska tillbehör enligt bild
Gör såhär:
Lägg färsen, äggulorna, vitpepparn och saltet i en matberedare och mixa cirka 30 sek, se till att allt från kanterna också är mixas. Häll sedan försiktigt ned den iskalla grädden i en tunn stråle till du har en smet, kan upplevas ganska kladdig men då är den perfekt.
Blöt fingrarna med vatten och forma sen biffar. Ställ in i kylen och låt vila ett tag. Panera sen färsbiffarna med ströbröd och stek på medel värme i rikligt med olja i ca 5-6 min på vardera sida, när du väl vänder så lägger du i smöret.
Innertemperaturen ska vara mellan 65°- 70°c.
Servera med det klassiska tillbehören - obs glöm inte att servera med massor av brynt smör!!!
