top of page
  • Skribentens bildFrida

Vongolemusslor

Vongolemusslor med citron, chili och fänkål.

Ingredienser:

1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor 1 Rödlök 1 Fänkål 1 Vitlöksklyfta 2 dl vitvin 2 dl vispgrädde Salt Svartpeppar Riven parmesan 1/2 citron


Gör så här:

1. Skölj av musslorna och plocka bort de som är öppna. 2. Skala, finhacka lök samt grovhacka fänkål. 3. Fräs lök, chili och fänkål tillsammans med olivolja i en stor kastrull. 4. Tillsätt en finhacka vitlök. Häll i vin och låt det koka upp. Häll i musslor och lägg på locket i 2–3 minuter, tills musslorna öppnat sig. 5. Häll på grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar och lite citron. 6. Serveras i skålar, strö över riven parmesanost, finrivet citronskal och garnera med fänkålsdill.



3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page