top of page
  • Skribentens bildFrida

Vit sparris med brynt hollandaisesås & löjrom

Det blev vit sparris med brynt hollandaisesås och löjrom så gott.

Vit sparris är en höjdare passa på att äta många när det är säsong.


Vi hade 2 sparrisar per person.

Det är en rätt så stor förrätt.. det räcker mer än väl med 1 st om du inte är jättehungrig.. Gör så här:

Skär av ca 4 cm längs ner på sparrisen.

Skala sparrisen med en potatisskalare

Koka sparrisen i vatten med 2 tsk salt och socker/ liter vatten.

10-15 min beroende på tjockleken. Våra kokade i 10 min.

Ta upp sparrisen försiktigt. Den går lätt sönder.

Ska du inte äta den direkt så lägg den i iskallt vatten för att avstanna kokningen.



Det är bara att värma den igen eller äta den kall.


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page