top of page
  • Skribentens bildFrida

Vin kokta musslor

Uppdaterat: 4 maj 2021

Vi vill tipsa om ett klassiskt recept som vi älskar - vinkokta musslor, som serveras med valfritt bröd! Du behöver:(4 portioner) 2 kg blåmusslor 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 5 dl vitt torrt vin 1,5 dl grovhackad persilja salt och svartpeppar Olivolja 1 halv chili Gör såhär: Skölj musslorna under rinnande vatten. Dra bort "skägget" på de musslorna där det sticker ut.

Knacka försiktigt musslorna som är öppna mot köksbänken.

Släng de som inte sluter sig, släng även alla trasiga musslor. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs löken, vitlöken och olivoljan i en stor kastrull snabbt. Häll på vinet.

Låt koka 2 minuter under lock. Lägg i musslorna.

Låt koka kraftigt cirka 5 minuter under lock. Skaka kastrullen efter halva tiden. Ta upp musslorna och håll dem varma. Koka ner spadet några minuter.

Smaka av med salt och peppar och eventuellt dina övriga kryddor. Häll tillbaka musslorna i spadet. Strö över grovhackad persilja. Nu är det bara att servera! (OBS se till att alla har öppnat sig, annars får ni slänga de trasiga musslorna) Är du inte så förtjust i vin så kan ni byta ut lite av vinet mot grädde!




24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page