• Frida

Vegetarisk lasagne med mozzarella

Uppdaterad: maj 4

Stressig början på veckan så när man väl ställde sig i köket fick det bli något som räcker i 2 dagar nämligen vegetarisk lasagne med mozzarella och spenat

Perfekt i matlådan!


Räcker till 6-8 per:

Ca 400 g lasagneplattor

2 lökar

3 morötter

2 vitlöksklyftor

Ca 600 g fryst bladspenat

2 st paprikor

Ca 500 g krossade tomater

0.5 dl tomatpuré

1 dl vatten

2 st grönsaksbuljongtärningar

3 mozzarellaostar

1 st smulad fetaost

Salt,peppar, timjan , riven muskotnöt och chili flaks efter smak...

1 burk soltorkade tomater


Såsen:


3 dl mjölk

3 dl creme fraiche ( vilken smak man önskar och vi älskar paprika/chili )

1 dl riven ost( det blev kylskåpsrensning av ostar😂)


Gör så här:

Finhacka lök,vitlök och paprika

Riv morötterna

Fräs dem i smör eller olja.

Tillsätt spenaten

Lått puttra i ca 5-6 min

Tillsätt de krossade tomaterna, buljongen, vattnet och tomatpurén.

Smaka av med kryddorna.


Koka ihop såsen

Salta och peppra om du inte använder smaksatt crème fraîche

Blanda i osten

Red ev litegrann


Smörj en form

Varva såsen, lasagneplattor, ostarna och såsen

Glöm inte att avsluta med såsen

Strödde över de soltorkade tomaterna

Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 35 min

Späd med lite vatten om den känns torr under tiden i ugnen


Serverades med en sallad till..



Receptet kanske låter krångligt när man läser det .. men det är hur lätt som helst att göra den....

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla