• Frida

Vegetarisk lasagne med mozzarella

Uppdaterat: 4 maj 2021

Stressig början på veckan så när man väl ställde sig i köket fick det bli något som räcker i 2 dagar nämligen vegetarisk lasagne med mozzarella och spenat

Perfekt i matlådan!


Räcker till 6-8 per:

Ca 400 g lasagneplattor

2 lökar

3 morötter

2 vitlöksklyftor

Ca 600 g fryst bladspenat

2 st paprikor

Ca 500 g krossade tomater

0.5 dl tomatpuré

1 dl vatten

2 st grönsaksbuljongtärningar

3 mozzarellaostar

1 st smulad fetaost

Salt,peppar, timjan , riven muskotnöt och chili flaks efter smak...

1 burk soltorkade tomater


Såsen:


3 dl mjölk

3 dl creme fraiche ( vilken smak man önskar och vi älskar paprika/chili )

1 dl riven ost( det blev kylskåpsrensning av ostar😂)


Gör så här:

Finhacka lök,vitlök och paprika

Riv morötterna

Fräs dem i smör eller olja.

Tillsätt spenaten

Lått puttra i ca 5-6 min

Tillsätt de krossade tomaterna, buljongen, vattnet och tomatpurén.

Smaka av med kryddorna.


Koka ihop såsen

Salta och peppra om du inte använder smaksatt crème fraîche

Blanda i osten

Red ev litegrann


Smörj en form

Varva såsen, lasagneplattor, ostarna och såsen

Glöm inte att avsluta med såsen

Strödde över de soltorkade tomaterna

Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 35 min

Späd med lite vatten om den känns torr under tiden i ugnen


Serverades med en sallad till..



Receptet kanske låter krångligt när man läser det .. men det är hur lätt som helst att göra den....

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla