Frida
Vegetarisk lasagne med mozzarella
Uppdaterat: 4 maj 2021
Stressig början på veckan så när man väl ställde sig i köket fick det bli något som räcker i 2 dagar nämligen vegetarisk lasagne med mozzarella och spenat
Perfekt i matlådan!
Räcker till 6-8 per:
Ca 400 g lasagneplattor
2 lökar
3 morötter
2 vitlöksklyftor
Ca 600 g fryst bladspenat
2 st paprikor
Ca 500 g krossade tomater
0.5 dl tomatpuré
1 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 mozzarellaostar
1 st smulad fetaost
Salt,peppar, timjan , riven muskotnöt och chili flaks efter smak...
1 burk soltorkade tomater
Såsen:
3 dl mjölk
3 dl creme fraiche ( vilken smak man önskar och vi älskar paprika/chili )
1 dl riven ost( det blev kylskåpsrensning av ostar😂)
Gör så här:
Finhacka lök,vitlök och paprika
Riv morötterna
Fräs dem i smör eller olja.
Tillsätt spenaten
Lått puttra i ca 5-6 min
Tillsätt de krossade tomaterna, buljongen, vattnet och tomatpurén.
Smaka av med kryddorna.
Koka ihop såsen
Salta och peppra om du inte använder smaksatt crème fraîche
Blanda i osten
Red ev litegrann
Smörj en form
Varva såsen, lasagneplattor, ostarna och såsen
Glöm inte att avsluta med såsen
Strödde över de soltorkade tomaterna
Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 35 min
Späd med lite vatten om den känns torr under tiden i ugnen
Serverades med en sallad till..

Receptet kanske låter krångligt när man läser det .. men det är hur lätt som helst att göra den....