• Frida

Torsk med saffranssås

Två veckor till jul och det firar vi med en riktig julrätt - torskfile med parmesanbakad brysselkål, grönkålschips och saffranssås! Vilken julkänsla!


Du behöver:


600 g torskfile

Grönkål

Olivolja

Brysselkål

Parmesan från @myparmesanshop

Granatäpple


Sås:

2 st Schalottenlök

5dl Creame fraiche

Saffran en påse

Salt o peppar

Kantarellfond


Gör såhär:

Smöra och olja en ugnsfast form och lägg i torsken. Kör fisken i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Olja in grönkål och brysselkål och rosta på varsin plåt i ugnen på cirka 200 grader. Grönkålen är klar på cirka 7 minuter. Brysselkålen på 25 minuter.


Finhacka schalottenlök och stek i smör och olja. Kör i saffran och cream fraiche och låt skjuda. Smaka av med fond samt salta och peppra.


Hyvla parmesan på brysselkålen. Salta grönkålen och vänd ner granatäpple.





13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla