Frida
Torsk med saffranssås
Två veckor till jul och det firar vi med en riktig julrätt - torskfile med parmesanbakad brysselkål, grönkålschips och saffranssås! Vilken julkänsla!
Du behöver:
600 g torskfile
Grönkål
Olivolja
Brysselkål
Parmesan från @myparmesanshop
Granatäpple
Sås:
2 st Schalottenlök
5dl Creame fraiche
Saffran en påse
Salt o peppar
Kantarellfond
Gör såhär:
Smöra och olja en ugnsfast form och lägg i torsken. Kör fisken i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Olja in grönkål och brysselkål och rosta på varsin plåt i ugnen på cirka 200 grader. Grönkålen är klar på cirka 7 minuter. Brysselkålen på 25 minuter.
Finhacka schalottenlök och stek i smör och olja. Kör i saffran och cream fraiche och låt skjuda. Smaka av med fond samt salta och peppra.
Hyvla parmesan på brysselkålen. Salta grönkålen och vänd ner granatäpple.
