• Frida

Torsk med saffranssås

Två veckor till jul och det firar vi med en riktig julrätt - torskfile med parmesanbakad brysselkål, grönkålschips och saffranssås! Vilken julkänsla!


Du behöver:


600 g torskfile

Grönkål

Olivolja

Brysselkål

Parmesan från @myparmesanshop

Granatäpple


Sås:

2 st Schalottenlök

5dl Creame fraiche

Saffran en påse

Salt o peppar

Kantarellfond


Gör såhär:

Smöra och olja en ugnsfast form och lägg i torsken. Kör fisken i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Olja in grönkål och brysselkål och rosta på varsin plåt i ugnen på cirka 200 grader. Grönkålen är klar på cirka 7 minuter. Brysselkålen på 25 minuter.


Finhacka schalottenlök och stek i smör och olja. Kör i saffran och cream fraiche och låt skjuda. Smaka av med fond samt salta och peppra.


Hyvla parmesan på brysselkålen. Salta grönkålen och vänd ner granatäpple.





5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla