top of page
  • Skribentens bildFrida

Tandoori lax



ikväll blev det indiskt med tandoori lax, ris, nanbröd och två olika såser. Så gott och enkelt, perfekt när man är trötta och lata som vi var ikväll!


Du behöver till 4 pers:


Ca 600 - 700 g lax

6 tsk tandoorikrydda

Lime

Salt & peppar


Gurk- & myntasås:


1 gurka

3 dl Cream fraîche

salt och peppar

1 lime

1 vitlöksklyfta


Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader och dela laxen i portionsbitar.


Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Pressa lime på laxen.

Sätt formen mitt i ugnen ca 15-17 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.


Gurkyoghurt:

Finriv gurka och pressa ur vätskan. Bland med Cream fraîche. Pressa i limesaft och en vitlöksklyfta. Smaka av med finhackad mynta, salt och peppar.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page