Frida
Tandoori lax

ikväll blev det indiskt med tandoori lax, ris, nanbröd och två olika såser. Så gott och enkelt, perfekt när man är trötta och lata som vi var ikväll!
Du behöver till 4 pers:
Ca 600 - 700 g lax
6 tsk tandoorikrydda
Lime
Salt & peppar
Gurk- & myntasås:
1 gurka
3 dl Cream fraîche
salt och peppar
1 lime
1 vitlöksklyfta
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader och dela laxen i portionsbitar.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Pressa lime på laxen.
Sätt formen mitt i ugnen ca 15-17 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
Gurkyoghurt:
Finriv gurka och pressa ur vätskan. Bland med Cream fraîche. Pressa i limesaft och en vitlöksklyfta. Smaka av med finhackad mynta, salt och peppar.