Frida
Soft buns med fläsksida
Soft Buns med långbakad fläsksida, chilimajonäs och picklad gurka!
Så satans gott! Du behöver till bunsen: Gurka Ättiksprit Vatten Socker 700 g Fläsksida 2 dl hoisinsås 2 msk soya Salt Peppar 1 tsk riven ingefära 1 msk majonnäs 2 klyftor vitlök cashewnötter Koriander Gör så här: Snitta fläsksvålen (om du köpt fläsksida med svål) ända in till köttet. Blanda hoisin, soya, salt, peppar, ingefära, majonnäs och vitlöken och massera i fläsket. Lägg fläsket (med svålen uppåt) i en ugnsfast form. Stoppa in i ugnen på 125 grader i minst 4 timmar, jag körde min i 6,5 timmar igår och jäklar vad gott det blev. Pickla gurka i 1-2-3 lag med vattnet, socker och ättikan, häll gärna på lite persilja, ställ i en burk. Du behöver till chili majonäs: 2 äggulor 2 dl rapsolja 2 tsk senap 3 tsk Samba Oelek 1 tsk vitvinsvinäger Gör så här. Mixa äggulorna, Samba Oelek, vinäger och senapen (jag föredrar med stavmixer), häll sedan på olja droppvis och försiktigt under ständig mixning tills du fått en tjock och krämig konsistens. Smaka av om det behövs salt eller om du föredrar ännu starkare går det bra att hälla i mer Sambal Oelek efteråt. Servera allt i ångkokade bunbröd med chilimajonäs, picklad gurka, hackade cashewnötter, fläsksida och koriander.

Godaste bunsen vi någonsin ätit - helt oslagbara! 🥰