• Frida

Skreitorsk med choriz

Skreitorsk med chorizo -

Du behöver till 4 personer:

800 g norsk skreifilé 1 dl salt 1 l vatten 1 msk olja 200 g chorizo 1 msk persilja 1 granatäpple 1 st citron

Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Skär skreifilén i portionsbitar. Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i fisken och låt den ligga och dra 15 minuter. Stek skreien med skinnsidan ner i oljan i en het stekpanna tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter. Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 40–44°C). Stek chorizon frasig i fettet från fisken

Blanda persilja, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet och blanda ihop.

Sen är det bara till att servera fisken med chorizon och det som önskas till!


11 visningar

Prenumerera via mail

2019 Created by Wix.com