Frida
Skreitorsk med choriz
Skreitorsk med chorizo -
Du behöver till 4 personer:
800 g norsk skreifilé 1 dl salt 1 l vatten 1 msk olja 200 g chorizo 1 msk persilja 1 granatäpple 1 st citron
Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Skär skreifilén i portionsbitar. Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i fisken och låt den ligga och dra 15 minuter. Stek skreien med skinnsidan ner i oljan i en het stekpanna tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter. Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 40–44°C). Stek chorizon frasig i fettet från fisken
Blanda persilja, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet och blanda ihop.
Sen är det bara till att servera fisken med chorizon och det som önskas till!
