Frida
Skrei med äggbakelse
Skrei är en fantastisk fisk.... denna rätt går snabbt att göra och är så god blir nog eran nya favorit.
Du behöver till 4-6 personer:
800 g skrei 1 msk salt Olja 2 klyftor vitlök 2 msk smör Cirka 150 g Skalade räkor 150 g smör 3 msk kapris 3 tsk citronsaft Salt och peppar Färskt riven pepparrot 1 ägg per person
Gör så här: Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter. Skölj av och torka fisken. Stek fisken tills den är nästan genomstekt tar cirka ca 6 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1–2 minuter på den andra sidan.
Fisken ska komma upp till 43 grader.
Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.
Kaprissmör: Bryn smör lätt och tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ägg: Riv dom kokta äggen på rivjärn.. Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop. Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.
