• Frida

Skrei

Skrei är den absoluta favorit fisken.

Denna gången åt vi den med krossade nötter och broccoli!

För 4 personer.

Du behöver: 600 g Skreifilé, 2 L saltlag 4 st broccoli 1 dl hasselnötter 3 msk smör och olja till stekning 1 tsk citronsaft 4 msk granolja

Gör så här:

1. Rimma fisken. 2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt. 3. Gör granolja genom att mixa 1 dl granbarr med 2 dl olja och filtrera genom ett kaffefilter.

Har du inte granbarr till hands fungerar det lika bra med rapsolja eller liknande. 4. Stek fisken i cirka 3 minuter(beror självklart på storlek) på varje sida tills den får en innertemperatur på 50-55 grader. 5. Bryn smöret, blanda med granoljan och smaka av med salt samt citron. 6. Lägg upp fisk och broccoli på tallrikar garnera med nötter och smör.


0 visningar

Prenumerera via mail

2019 Created by Wix.com