Nu är det äntligen dags för ännu ett julrecept till julbordet, saffranslaxtartar med grönkålschips!
Du behöver till 4 pers:
200 g kallrökt lax
1/2rödlök
5 cornichons
1/2 kruka gräslök
1 msk kapris
1/2 msk dijonsenap
1 påse saffran
Grönkål
salt och svartpeppar
1/2 citron
Gör såhär:
Skär rökt lax i mycket små bitar.
Skala rödlöken, finhacka den och cornichonerna. Skär gräslöken fint.
Blanda laxen med lök, cornichoner, gräslök, kapris och senap och saffran(häll inte i hela påsen utan smaka av efter smak). Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Rosta grönkålen (recept finns på bloggen och längre ner i flödet), servera allt i fina glas!
Det var ingen mindre än mitten brossan som var idéskaparen bakom detta och wow så gott det blev!!