Frida
Ravioli med ricotta
Gårdagens alla ”hjärtansmiddag” blev inget mindre än ravioli med ricotta, mascarpone och spenat! Det är så gott
Du behöver: 5 dl durumvetemjöl 5 ägg 500 g färsk spenat 250 g ricotta 250 g mascarpone 2 klyftor vitlök olivolja 1 citron 50 g parmesanost, finriven Gör såhär: Häll mjölet i en hög på en bänk. Gör ett hål i mitten och knäck i äggen. Vispa äggen lätt med en gaffel, fös in mjöl i äggblandningen pö om pö. När nästan allt mjöl är blandat med äggen så knådar du degen för hand tills den är slät och fin. Cirka 10 minuter. Låt vila i plastfolie ca 30 minuter i kylen. Fyllning: Stek pressad vitlök i olja i en het panna tills vitlöken blir gyllenbrun. Lägg i spenaten och stek ihop under omrörning, salta och peppra. Ta från värmen och låt svalna. Hacka sedan spenaten fint. Lägg i en bunke tillsammans med ricotta och mascarponen. Tillsätt några droppe citron och smaka av med den finriven parmesan. Låt stå kallt. Tillbaka till degen: Kavla ut pastadegen på mjölad bänk, kavla tills degen är ca 3 mm tunn. Stansa ut rundlar med en utstansare eller ett litet glas. Lägg en klick av blandningen i mitten, pensla med lite kallt vatten runt om ”klicken” och lägg på ytterligaren en utstansad pasta och pressa runt med en gaffel. Lägg på mjölad bricka. Koka upp vatten i en kastrull med salt. Koka i cirka 2-3 minuter. Servera med hemmagjord tomatsås!

Jisses vilket jobb det blev men det var verkligen lyxigt och en mysig aktivitet att göra tillsammans!