top of page
  • Skribentens bildFrida

Ravioli med ricotta

Gårdagens alla ”hjärtansmiddag” blev inget mindre än ravioli med ricotta, mascarpone och spenat! Det är så gott

Du behöver: 5 dl durumvetemjöl 5 ägg 500 g färsk spenat 250 g ricotta 250 g mascarpone 2 klyftor vitlök olivolja 1 citron 50 g parmesanost, finriven Gör såhär: Häll mjölet i en hög på en bänk. Gör ett hål i mitten och knäck i äggen. Vispa äggen lätt med en gaffel, fös in mjöl i äggblandningen pö om pö. När nästan allt mjöl är blandat med äggen så knådar du degen för hand tills den är slät och fin. Cirka 10 minuter. Låt vila i plastfolie ca 30 minuter i kylen. Fyllning:
 Stek pressad vitlök i olja i en het panna tills vitlöken blir gyllenbrun. Lägg i spenaten och stek ihop under omrörning, salta och peppra. Ta från värmen och låt svalna. Hacka sedan spenaten fint. Lägg i en bunke tillsammans med ricotta och mascarponen. Tillsätt några droppe citron och smaka av med den finriven parmesan. Låt stå kallt. Tillbaka till degen:
Kavla ut pastadegen på mjölad bänk, kavla tills degen är ca 3 mm tunn. Stansa ut rundlar med en utstansare eller ett litet glas. Lägg en klick av blandningen i mitten, pensla med lite kallt vatten runt om ”klicken” och lägg på ytterligaren en utstansad pasta och pressa runt med en gaffel. Lägg på mjölad bricka. Koka upp vatten i en kastrull med salt. Koka i cirka 2-3 minuter. Servera med hemmagjord tomatsås!

Jisses vilket jobb det blev men det var verkligen lyxigt och en mysig aktivitet att göra tillsammans!

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ostron

bottom of page