Frida
Rödvinbrässerad oxkind
I går kväll blev det rödvinbrässerad oxkind med rödvinsås.
Oxkind är en så god del på oxen som man gärna glömmer bort.
Till 4 per:
Ca 400 g oxkind
75 cl rött vin
1 morot
1 gul lök
1 vitlök
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
2 lagerblad
10 st vitpepparkorn
Kalvfond
Gör så här:
Putsa oxkinderna, blanda med rödvinet och örterna.
Låt marinera minst över natten.
Sila bort spadet i en kastrull.
Stek köttet och grönsakerna, lägg tillbaka det i spadet.
Sjud och skumma av i minst 3 timmar. Tills de blir möra.
Använd spadet till sås...
Sila ner spadet i en ny kastrull, tillsätt 2

msk koncentrerad kalvfond... ev lite mera rödvin, låt det koka ner till hälften.
Är ni inte nöjda med tjockleken på såsen så red den lite med maizenamjöl.
Krydda den med salt och peppar..
Det är så gott! Vi hade ugnsrostad potatis men det är oxå gott med potatispuré till.