• Frida

Råraka med tofu


Vi försöker att äta lite mer vegetariskt här hemma för både kropp och miljö, då är tofu ett perfekt val. Måndagsmiddagen är serverad och det bjöds på råraka med knaperstekt tofu!


Gör så här:

Riv Yinpin Tufon på den grova delen på rivjärnet, stek den i mycket rapsolja tills den fått färg. Salta, peppra och häll på chili flaks.

Lägg sedan tofun på ett hushållspapper så den får rinna av.

Sedan stekte vi några skogschampinjoner och ugnsbakade morötter.


Råraka för en person:

2 potatisar

Smör

Salt och peppar

Riv potatisen på den grova delen av rivjärnet

Ta den rivna potatisen och lägg den i en stek panna med smör i.

Tryck till den ordentligt med en stekpanna och försök tryck ut den i pannan.

Stek i ca 3 min på varje sida och håll inte på och vänd den ska bara vändas 1 gång. Salta och peppra.


I kväll hade vi oxå sockerärtor och rädisor på, toppade med pepparrotskräm.



Man tager vad man haver i kylskåpet, funkar kanon att toppa med det mesta.

7 visningar

Prenumerera via mail

2019 Created by Wix.com