Frida
Piroger med fetaost & spenat
Vi gjorde smördegspiroger med fetaost och spenatfyllning och en italiensk dipp till, perfekt till varma sommarkvällar och med svalkande Rosévin!
Du behöver:
Små smördegsplattor
1 lök
150-200 g färsk bladspenat
150g fetaost
5 soltorkade tomater
Cirka 10 gröna oliver
Gör såhär:
Finhacka löken och hacka spenaten. Hetta upp olja och lite smör i en stekpanna och fräs löken tills den blir lite mjuk. Fyll sedan på med spenaten och stek den hastigt, det räcker med några minuter. Hacka soltorkade tomater och vänd i stekpannan. Låt fyllningen svalna och smula sedan i fetaost och hackade oliver. Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 225°. Lägg cirka 2-3 msk fyllning i varje smördegsplatta och vik ihop till en triangel. Tryck ihop kanterna ordentligt med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö på svarta sesamfrön. Kör in dom i ugnen på bakplåtspapper i cirka 15 minuter (skall bli gyllenbruna).
Dippen gjorde vi på 3 dl grekisk yoghurt, 1 msk spad från solrostorkade tomaterna, 2 msk pesto, salt, peppar och cirka 2 tsk chiliflakes. Smaka av ordentligt.

Gott, enkelt och perfekt!