top of page
  • Skribentens bildFrida

Pepparkaksrulltårta

Hur som helst vankades det lite julbak ikväll, slängde snabbt ihop det innan kvällens gäster skulle komma.

Creed till Roy fares som gjort ursprungsreceptet Pepparkaksrulltårta med extra fyllning

Du behöver till färskostfyllningen:

100 gram rumsvarmt smör 250 gram färskost 1 msk vaniljsocker 3,5 dl florsocker 0,25 dl vispgrädde Eventuell valfri smaksättare

Kaka: 2 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 3 tsk kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 3 st ägg 1,5 dl strösocker 1 msk filmjölk

Gör såhär:

Kakan Sätt ugnen på 250 grader, varmluftsfunktion. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke (inte sockret) Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.

Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen med en slickepott. Vänd till sist ner filmjölken till en slät smet.

Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen, sockra den ordentligt på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper så att den sockrade sidan ligger mot pappret. Låt svalna.

För att lättare kunna dra loss bakplåtspappret från kakan kan du pensla det med kallt vatten.

Färskostfyllning: Vispa smör och färskost vitt och fluffigt i en bunke.Tillsätt vaniljsockret och därefter florsockret i omgångar. Fortsätt att vispa tills frostingen är fast och fin. Blanda ner grädden. Fördela frostingen jämnt över kakan, strö över lingonen och rulla ihop till en rulle. Servera eventuellt med extra lingon vid sidan av. Det bästa tycker jag är att man kan smaksätta med vad som helst; hallon, choklad, eller vad som helst!


Vi toppade den med blomsterströsslet från @add.wise

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page