top of page
  • Skribentens bildFrida

Pepparkakspannacotta

Förra helgen hade vi i familjen ett coronavänligt julbord.

En favoritdessert på julbordet hade svägerskan med sig, pepparkakspannacotta med apelsin- och kanelkanderade pecannötter. WOW!

Pepparkakspannacotta: 2 gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 msk socker 1,5 tsk pepparkakskryddor 100 g vit choklad Apelsin- och kanelkanderade pecannötter: 200 g pecannötter 1 äggvita 1,5 dl råsocker 1 tsk kanel 1 tsk flingsalt 1 apelsin – rivet skal Pepparkakspannacotta:

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du förbereder grädden. Mät upp grädde, socker och pepparkakskryddor i en liten kastrull och värm tills första kokbubblan kommer. Dra då kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.

Häll över den varma pepparkaksgrädden och rör tills du har en jämn och slät pannacottasmet. Häll upp i portionsformar och ställt i kylen till servering, minst 4 timmar och gärna över en natt. Vid servering – garnera med nötterna.

Se recept nedan på nötterna som går bra att göra flera dagar i förväg i förvaras i en lufttät burk. (Receptet på nötter går jättebra att halvera, men det är gott att ha de extra nötterna som snacks.)

Kanel- och apelsinnötter:

Sätt ugnen på 125C. Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum. Blanda råsocker, kanel och flingsalt i en skål. Finriv skalet från apelsinen direkt ner i äggvitan. Blanda ner sockerblandningen däri, och rör sedan ner nötterna. Rör runt nötterna tills de är täckta av kanelsmeten.

Bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nötterna ska inte täcka varandra. Rosta nötterna i mitten av ugnen i en timme.

Rör runt med en stekspade i dem en gång i kvarten.

Låt dem sedan svalna, och förvara i lufttät burk. Receptet snodde hon från @baraenkakatill så duktig!!!
5/5 Så god!!!

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page