Frida
Pavola med punchgrädde
Perfekta tårtan till allt som kommer: student, midsommar och sommaren överlag! Pavlova med punchgrädde... inspirationen från @bakamedfrida ! Så jäkla god.
Du behöver: 5 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk maizena majsstärkelse
5 dl visprädde
1 dl punch
300 g färska jordgubbar
Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker. Ta lite i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 - 7 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar.
3. Vänd ner majsstärkelsen och klicka sedan ut marängen till en marängbotten på bakplåtspapper, bred ut så stor du önskar, min är ca. 25 cm i diameter.
4. Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°c. Grädda i ca. 1 h.
När den släpper från pappret så är den klar – prova att lyfta lite på den efter ca. 45 minuter.
5. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt.
6. Vispa grädden och häll sedan i punchen!
7. Toppa med punchgrädden och jordgubbar.
