top of page
  • Skribentens bildFrida

Pannacotta med mangosås

I dag är det så ruggigt väder i Varberg! Då blir det att pigga upp oss med rester av gårdagens efterrätt till kaffet, ett av våra favoritrecept, fräscht och sött på samma gång! Du behöver: 2 gelatinblad 3 dl vispgrädde 1/2 dl strösocker 1 krm vaniljpulver, går fint att använda 1 tsk vaniljsocker om man bara har det istället 2 dl grekisk yoghurt 250 g fryst, tinad mango 2 urgröpta passionsfrukter 1 msk färskpressad citronjuice Krossade maränger Gör såhär: Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljpulver. Krama ut vätskan ur gelatinbladet och rör ner.

Låt svalna ca 10 minuter och vispa ner grekisk yoghurt. Häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen minst 4 timmar. Mixa mango, passionsfrukter och citronjuice.

Toppa pannacottan med såsen och krossade maränger eller rostade kokoschips vid servering.

Supergott recept som vi tagit inspiration ifrån ICA!

196 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page