Frida
Pannacotta med mangosås
I dag är det så ruggigt väder i Varberg! Då blir det att pigga upp oss med rester av gårdagens efterrätt till kaffet, ett av våra favoritrecept, fräscht och sött på samma gång! Du behöver: 2 gelatinblad 3 dl vispgrädde 1/2 dl strösocker 1 krm vaniljpulver, går fint att använda 1 tsk vaniljsocker om man bara har det istället 2 dl grekisk yoghurt 250 g fryst, tinad mango 2 urgröpta passionsfrukter 1 msk färskpressad citronjuice Krossade maränger Gör såhär: Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljpulver. Krama ut vätskan ur gelatinbladet och rör ner.
Låt svalna ca 10 minuter och vispa ner grekisk yoghurt. Häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen minst 4 timmar. Mixa mango, passionsfrukter och citronjuice.
Toppa pannacottan med såsen och krossade maränger eller rostade kokoschips vid servering.

Supergott recept som vi tagit inspiration ifrån ICA!