Frida
Panerad aubergine
Uppdaterat: 4 maj 2021
På menyn stod det panerad aubergine med stekta champinjoner!
Så gott med vegetariskt minst ett par dagar i veckan
Du behöver till 4 pers: 2 Auberginer 2 ägg 4 dl panko Salt och peppar Chili flakes Olivolja Champinjoner Sallad Tomater Dragon Eriks bearnaisesås
Gör så här: Skär ut 8 skivor på längden ca 1 cm tjocka. Lägg auberginerna i en bunke och strö på salt. Låt stå i ca 30 min. Skölj bort saltet och torka auberginerna torra. Vispa upp ägg och doppa skivorna i de uppvispade äggen. Krydda panko med kryddorna och doppa sedan skivorna i panko. Stek skivorna i ca 7 min på varje sida och låg värme. Höj sista minuten för att få en brynt yta.
Vi serverade auberginen med stekta champinjoner, sallad och tomat Toppad med Erik Lallerstedt jätte goda färdiga bearnaisesås!

Fantastiskt gott och fräsch!!!