top of page
  • Skribentens bildFrida

Oreo & daim cheesecake

Cheesecake - så gott!

Vi gillar när man har gäster och man kan göra vissa rätter dagarna innan..

Cheesecake är perfekt att fixa dagarna innan, den tar lite tid att göra men det är den värd..

Du behöver:

60 g smör 2 paket oreokakor original (à 154 g) 4 paket daim 4 ägg 2 dl strösocker 400 g färskost 2 tsk vaniljsocker 4 dl vispgrädde

Gör så här:

- Smält smöret. - Krossa 200 g oreokakor (för 16 bitar) (gärna i matberedare), blanda ner i det smälta smöret och rör till en jämn blandning.

Gör sedan likadant med daimen. - Klä botten på en springform (24-26 cm, för 16 bitar) med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. - Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. - Grovhacka resterande oreokakor (+ några få daim om du har kvar) och lägg åt sidan. - Separera äggulor och vitor, lägg i två skålar. - Vispa äggulor och socker pösigt. - Blanda färskosten med vaniljsockret, rör samman med äggsmeten. Gärna med elvisp. - Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i ägg- och ostblandningen. - Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Blanda ner kakorna som du lagt åt sidan och rör försiktigt runt! - Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. - Ta ut cheesecaken och låt den stå i rumstemperatur ca 1 timme innan den ska avnjutas. - Toppa med lite kakor!


Så god- den kan vi verkligen rekommendera!!!

168 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page