top of page
  • Skribentens bildFrida

Nattjästa frallor

Nattjästa frallor som fick jäsa i kylskåpet under natten är perfekta frukostfrallan.


Du behöver:

25 g färsk jäst

5 dl kallt vatten

2 msk olivolja

1 msk honung

1 tsk flingsalt

11 dl vetemjöl


Gör så här:


1. Rör ihop alla ingredienser till en klibbig deg i en skål där degen får plats att jäsa. Den ska vara som en tjock gröt i konsistensen. Arbeta med t.ex. en träslev.

2. Täck skålen med plast och ställ i kylskåpet över natten

3. Dela upp degen i 8-10 delar(beroende på hur stora frallor du önskar). Vänd dem i mjölet – arbeta inte degen, för då punkterar du dem och de säckar ihop. Lägg frallorna på en bakpappersklädd plåt.

4. Sätt ugnen på 225°c och sätt in frallorna mitt i ugnen när den blivit varm. Grädda brödet i ca. 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.

Tag ut och låt svalna innan du skär dem.



Och självklart äts det med mjukost!!!

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page