Frida
Nattjästa frallor
Nattjästa frallor som fick jäsa i kylskåpet under natten är perfekta frukostfrallan.
Du behöver:
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk flingsalt
11 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till en klibbig deg i en skål där degen får plats att jäsa. Den ska vara som en tjock gröt i konsistensen. Arbeta med t.ex. en träslev.
2. Täck skålen med plast och ställ i kylskåpet över natten
3. Dela upp degen i 8-10 delar(beroende på hur stora frallor du önskar). Vänd dem i mjölet – arbeta inte degen, för då punkterar du dem och de säckar ihop. Lägg frallorna på en bakpappersklädd plåt.
4. Sätt ugnen på 225°c och sätt in frallorna mitt i ugnen när den blivit varm. Grädda brödet i ca. 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.
Tag ut och låt svalna innan du skär dem.

Och självklart äts det med mjukost!!!