top of page
  • Skribentens bildFrida

Naanbröd

Indisk mat är så gott.

Lyxigare blir det när man lagar eget naanbröd. Du behöver: 1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram 3 dl vatten, fingervarmt 8 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 msk olja 2 tsk honung 1 ägg Att garnera det nybakta naanbrödet med: smält smör och pressad vitlök eller olivolja och hackad persilja Gör så här: Blanda ut jästen med fingervarmt vatten i en bunke. Rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, salt, olja, ägg, honung och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Degen ska knappt släppa från kanterna och fortfarande känns lite kladdig. Låt degen jäsa i cirka en timme. Dela upp degen i olika högar beroende på hur tjocka bröd du vill ha. Forma lika stora bollar och kvala ut till önskad storlek. Stek på hög värme i stekpannan tills bröden fått färg.

Garnera med antingen smält smör och riven vitlök eller olivolja och hackad persilja som vi hade.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page