Frida
Musselsoppa med rödvin
Musselsoppa med rödvin, bacon och heberleins (stark korv) -
Lite annorlunda musselsoppa men så god passar både till vardag och fest.
Du behöver till 4 per:
1 kg musslor 2 dl rödvin, fylligt 1 burk krossade tomater 2 st morötter 1 st lök 1 klyfta vitlök Färsk Basilika Olivolja Flingsalt & svart peppar 1 paket bacon 1 ”rackarbajsarkorv” från heberleins
Bröd till servering
Gör såhär: 1. Rengör, rensa skäggen och skrubba musslorna 2. Hacka morötter, lök, chorizo och vitlök. 3. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Fräs grönsakerna i 5 min, tillsätt rödvin och de krossade tomaterna, låt sjuda i 5 min.
4. Smaka av med flingsalt och peppar. Häll i musslorna och rör samt lyft musslorna så att de är täckta med tomatröran. Stäng locket i 3 min och rör sedan runt igen.
5. Tillsätt basilika, stekt rackarbasare/bacon samt och rör runt igen…

Servera med bröd!