Frida
Morotstårta
Till påskhelgen gjorde vi förstås morotstårta (Det serveras på dessertbordet varje påsk), detta året fick vi inspiration av leila bakar och wow vilket toppen kaka den blev, alla älskade den.
DU BEHÖVER
Kakan
3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära 1 nypa salt 1,5 dl solrosolja 4,5 dl rårivna morötter
Frosting 50 g mjukt smör 4,5 dl florsocker 1,5 tsk vaniljsocker Skal av 1 lime
1/2 lime (saften) 180g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Smörj och bröa två stycken springformar (20 cm i diameter) och fördela smeten lika i de två formarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
Låt morotskakorna svalna.
Frosting
Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred hälften av frostingen på toppen av ena kakan och lägg sedan på den andra kakan över frostingen och bred sedan resten av frostingen på toppen av tårtan
