top of page
  • Skribentens bildFrida

Mini pavlova

I dag testade vi @bakamedfrida recept på mini pavlova med kola, färska bär men med en touch av konjak! WOW, vilket recept som hon har gjort! Du behöver:


3 äggvitor 2 dl strösocker 1 tsk majsstärkelse 0.5 tsk saft från citron
200 g karamelliserad mjölk 3 dl vispgrädde färska bär Konjak Gör så här:


Börja med att sätta ugnen på 170°c och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet.

Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar.  Vänd ner majsstärkelsen samt citronsaften och rör om. Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, låt sedan stå mitt i ugnen i ca. 1 timme.

Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall. Vispa upp grädden hårt och häll sedan i lite konjak, smaka av hela tiden tills du tycker att ni fått rätt smak! Fördela kolan i dina maränger och klicka sedan över lite grädde.

Toppa med färska bär.

Så himla gott, inte första gången som vi delar med oss av @bakamedfrida recept och vi blir aldrig besvikna32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page