top of page
  • Skribentens bildFrida

Löjromspizza

I går blev det hembakad pizza, och inte vilken pizza som helst - löjromspizza förstås! Löjligt gott!


Du behöver till 2 pizzor:

25 g jäst

2,5 dl vatten

2 msk olja

0,5 tsk salt

ca 7dl vetemjöl


Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Häll på rumsvarmt vatten - 37 grader. Rör runt. Tillsätt olja, salt och rör om.

Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin och rör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.

Låt jäsa under bakduk tills degen blivit dubbelt så stor - cirka 45 minuter.


Dela upp degen i två delar och baka ut till önskvärd tjocklek och storlek. (Föredrar du tunnare och krispigare pizzabotten så räcker degen till 3 pizzor)


Bre ut cream freich och häll på västerbotten ost. Kör in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.

Toppa med dill, rödlök, och förstås löjrom!



MUMS!!

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page