top of page
  • Skribentens bildFrida

Langos

Langos, och wow va gott det är!

Perfekt som förrätt om man gör dom lite mindre eller lite större som huvudrätt! Du behöver: 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g) 7 dl vetemjöl special 1 tsk salt 1 dl vetemjöl till utbakningen olja till friteringen Valfri fyllning förslagsvis: 3 dl gräddfil 1 rödlök Löjrom Räkor Om man vill, vitlök och olja!

Gör såhär: Rör ut jästen i lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet.

Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord.

Dela degen i valfria delar och kavla ut lite lätt. Låt jäsa ytterligare 10-15 minuter! Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna på galler med hushållspapper under. Vill man kan man pressa vitlök och bland ut i olja för att pensla langosen, vi skippade det och det blev fantastiskt gott ändå! Toppade med löjrom, gräddfil,lök och räkor



17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page