top of page
  • Skribentens bildFrida

Langos

Langos, och wow va gott det är!

Perfekt som förrätt om man gör dom lite mindre eller lite större som huvudrätt! Du behöver: 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g) 7 dl vetemjöl special 1 tsk salt 1 dl vetemjöl till utbakningen olja till friteringen Valfri fyllning förslagsvis: 3 dl gräddfil 1 rödlök Löjrom Räkor Om man vill, vitlök och olja!

Gör såhär: Rör ut jästen i lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet.

Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord.

Dela degen i valfria delar och kavla ut lite lätt. Låt jäsa ytterligare 10-15 minuter! Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna på galler med hushållspapper under. Vill man kan man pressa vitlök och bland ut i olja för att pensla langosen, vi skippade det och det blev fantastiskt gott ändå! Toppade med löjrom, gräddfil,lök och räkor



16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page