top of page
  • Skribentens bildFrida

Kanelbullar

Första semesterdagen och det är riktigt höstväder på västkusten.

Det innebär bullbak för att fylla upp frysen inför semesterns alla picknicks!

Finns det något godare än klassiska kanelbullar?


Du behöver (klassika bullar) 40 st:

1 paket jäst

100 g smör eller margarin

6 dl mjölk

1 dl strösocker

2 krm salt

18 dl vetemjöl

Till fyllningen:

100g smör eller margarin

4 tsk malen kanel

1 dl strösocker

ägg

pärlsocker


Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull.

Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjöl, (spara lite till utbakningen).

Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.


Till fyllningen: Rör matfettet med socker och kanel.


Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen. Bred på fyllningen och forma till valfria former, vi valde idag att forma till kransar.


Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.

Starta timer. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.



8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page