Frida
Kanelbullar
Första semesterdagen och det är riktigt höstväder på västkusten.
Det innebär bullbak för att fylla upp frysen inför semesterns alla picknicks!
Du behöver (klassika bullar) 40 st:
1 paket jäst
100 g smör eller margarin
6 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
18 dl vetemjöl
Till fyllningen:
100g smör eller margarin
4 tsk malen kanel
1 dl strösocker
ägg
pärlsocker
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjöl, (spara lite till utbakningen).
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Till fyllningen: Rör matfettet med socker och kanel.
Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen. Bred på fyllningen och forma till valfria former, vi valde idag att forma till kransar.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.
Starta timer. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.
