Frida
Indisk fiskgratäng
Vi äter indiskt mat alldeles för sällan för det är så himla gott
Här kommer ett recept på fiskgratäng som har så många goda kryddor
Ingredienser för 4 per:
600 gram koljafilé 1 st purjolök(ar) 400 ml kokosgrädde 1 tsk garam masala 0,5 tsk spiskummin 1 tsk curry 1 tsk flytande honung 1 tsk salt 2 krm svartpeppar
Tillbehör: Stekt riven blomkål med curry
Gör såhär:
1. Lägg fisken i en ugnsfast form. 2. Strimla och skölj purjolöken. Strö purjolöken över fisken. 3. Blanda kokosgrädde med garam masala, spiskummin, curry, honung, salt och peppar i en skål och fördela över fisk och purjolök. Gratinera i ugnen i ca 15 min. Serveras sedan med blomkålen naanbröd och haricots verts med chili flaks.
