• Frida

Hel stekt kalkon

Finns det något bättre än hel stekt kalkon?

Perfekta söndagsmiddagen!!!

Vi hade en kalkon på 5.2 kg och det räcker till ca 10 per.

Gör såhär: 1. Värm ugnen till 175 grader Sätt gallret längst ner. 2.Ta bort halsen och skölj kalkonen väl. Klappa den torr med papper Placera kalkonen med bröstsidan upp Fyll kalkonen med fyllningen Bind upp kalkonen... 3. Gnid in kalkonen med citron och pensla den med smält smör .. vi brukar oxå putta in små tärningar av smör under skinnet. Krydda med salt och peppar. 4.Häll vatten i en långpanna under kalkonen och lägg några klyftor av gul lök. 5. Sätt in kalkonen och ös den några gånger.. 5. Låt den vars inne i ca 45 min per kilo. Termometern ska visa 70 grader. Låt den vila i ca 20 - 30 min innan den ska skäras upp.

Recept på fyllningen : 1 äpple 1 rödlök 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin Plus att vi hällde i lite av smöret som vi penslade kalkonen med.

Att pensla med: Kinesisk soja Ca 50 g smör Salt och peppar Plus små tärningar av smör!


Så himla gott


1 visning

Prenumerera via mail

2019 Created by Wix.com