Frida
Havets wallenbergare
Havets wallenbergare med klassiska tillbehör! Fantastisk gott både till fest och vardagsmat!
Du behöver för 4 portioner Wallenbergare:
400 g koljafilé 200 g lax 1 ägg 3 dl vispgrädde 1 tsk chili Salt Peppar 1 msk dill Ca 3 dl ströbröd 2 tsk citron saft
Gör såhär:
Lägg ner all fisk och alla ingredienser i en matberedare och mixa allt till en halvfast smet.
Forma sedan biffar efter önskad storlek.
Panera de i ströbröd.
Tips, blöt händerna i kallt vatten - då går det lättare att forma biffarna!
Stek biffarna med hälften smör och hälften olja på medelhög värme.
Moset kokade vi tillsammans med lite morötter för att få lite härligare färg!
Wallenbergaren serveras med mos, ärtor, brynt smör och lite citron.
Toppa gärna med nån räka och lite dill!
