Frida
Halstrad gös
Halstrad gös med rödbeta.....
Du behöver till 4 per:
600-700 g filé av gös 500 g färska rödbetor 100 g färsk spenat Smör att steka i Salt och vitpeppar Kapris Sås 1 st finhackad schalottenlök 2½ dl vitt vin ca 2 dl höns-eller kyckling- buljong 200 g smör 1 msk citronsaft 1 burk ansjovisfiléer Gräslök Dill
Gör så här:
Skrubba rödbetorna och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Låt dem kallna. Skala av dem genom att gnida bort det yttersta skalet och skär av ändarna.
Sås: Fräs den finhackade schalottenlöken i rikligt med smör.
Slå på ca 2½ dl vitt vin. Låt det reducera till hälften. Tillsätt 2 dl av buljongen.
Reducera allt till dess att 1/3 återstår.
Klicka i rumstempererat smör lite i taget under vispning. Varva med smör och citronsaft till dess att man får en slät och jämn konsistens.
Smaksätt med lite ansjovisspad.
Sila såsen i en finmaskig sil. Krydda med salt och vitpeppar. Precis innan servering tillsätts finskuren gräslök & dill. Dela rödbetorna i aptitliga klyftor och fräs med lite smör i en panna tillsammans med spenaten smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Halstra gösfiléerna på relativt hög värme i ca 3-4 minuter.
Fritera kapris i olja i en stekpanna tills dom får en fräsch yta.
Lägg upp betorna och spenaten.
Garnera med lite dill och gräslök och en ansjovisfilé på varje gös bit.
