Frida
Grillade musslor
Grillade musslor med ugnsrostad potatis och citrusmajonäs! Musslor är alltid gott, men grillade är något speciellt.
Du behöver:
1 kg blåmusslor, MCS-certifierade!! 2 klyftor vitlök 1 kruka basilika 3 dl olivolja 2 citroner, saft samt zest 1 schalottenlök 1 kg färskpotatis 2 dl majonnäs 1 dl Crème fraiche Tomater Oliver svartpeppar salt
Gör så här:
- Blanda potatisen, tomater och oliver med salt och olivolja.
Rosta i ugnen på 225 grader i 25 till 30 minuter. - I en blender eller med stavmixer; mixa vitlök tillsammans med knappt en kruka basilika, hackad schalottenlök, olivolja samt skal och saft från 1 citron tills oljan är slät. Salt & peppar samt lite kryddor efter behag. - Kör in hela färska potatis, oliver samt tomater med ringla olivolja över i ugnen! - Blanda majonnäs och Crème fraiche med skal från 1 hel citron och saft från en halv. - Tvätta och borsta musslorna. Kasta alla som har trasigt skal eller som inte stänger sig när man knackar på dem. - Lägg musslorna på en grillplåt och grilla sedan tills alla öppnat sig och är tillagade, det går snabbt på grillen. - Så fort musslorna är klara, vänd ner samtliga i den mixade oljan och blanda runt så alla täcks. - Ta ut potatisen från ugnen och slå musslorna och oljan över potatisen och blanda runt. Servera med citronmajonnäs och toppa med basilika.
