Frida
Grillad havskatt med sparris
Lyxig förrätt eller som en lite fräshare huvudrätt - smörstekt sparris med grillad havskatt, fin riven parmesan, flingsalt och vinägrett på olivolja och ruccola.
Du behöver:
Havskatt
Sparris
Flingsalt
Parmesan
Peppar
Salt
1 msk vittvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk vatten
ruccula
Gör såhär:
Grilla havskatten. Stek sparrisen i mycket smör på ganska hög värme. Toppa sparrisen med mycket flingsalt.
Vinägretten gör så här:
Blanda vinäger, salt och peppar, rör tills saltet lösts upp.
Rör ner oljan och vispa tills det blandar sig. Vispa ner vattnet och vispa kraftigt. Smaksätt med ruccolan, rör runt.
Fyllt på med ruccola tills önskad smak.

Servera allting så som önskas. Glöm inte toppa med extra flingsalt och mycket parmesan! Ett favorit citat från italienarna: ”hur mycket parmesan skall man ha?” -”Så mycket man har råd med”