top of page
  • Skribentens bildFrida

Grillad havskatt med sparris

Lyxig förrätt eller som en lite fräshare huvudrätt - smörstekt sparris med grillad havskatt, fin riven parmesan, flingsalt och vinägrett på olivolja och ruccola.


Du behöver:


Havskatt

Sparris

Flingsalt

Parmesan

Peppar

Salt

1 msk vittvinsvinäger

3 msk olivolja

1 msk vatten

ruccula


Gör såhär:

Grilla havskatten. Stek sparrisen i mycket smör på ganska hög värme. Toppa sparrisen med mycket flingsalt.

Vinägretten gör så här:

Blanda vinäger, salt och peppar, rör tills saltet lösts upp.

Rör ner oljan och vispa tills det blandar sig. Vispa ner vattnet och vispa kraftigt. Smaksätt med ruccolan, rör runt.

Fyllt på med ruccola tills önskad smak.




Servera allting så som önskas. Glöm inte toppa med extra flingsalt och mycket parmesan! Ett favorit citat från italienarna: ”hur mycket parmesan skall man ha?” -”Så mycket man har råd med”

222 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page