top of page
  • Skribentens bildFrida

Grönkål & chevrepaj

Paj är så gott detta är en av våra favoriter - grönkål & chèvrepaj toppad men valnötter!

Du behöver:

Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk vatten, iskallt 1 tsk salt Fyllning: 3 ägg 4 dl mjölk 0,5-1 tsk salt 300 g grönkål 1 gul lök 3 klyfta vitlök 2 msk rapsolja 150 g getost 1 dl valnötter Olivolja Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg. Låt degen vila i kylen medan du förbereder fyllningen. Vispa ihop ägg och mjölk med salt. Hacka grönkålen. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Stek grönsakerna i rapsolja i 2 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna något. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter. Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Smula över getosten och valnötterna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda pajen i ungefär 40 minuter tills den har fått fin färg. När det gått 30 minuter kan man köra in en plåt med grönkål med ringlad olivolja och på så sätt blir det grönkålschips. (rör runt då och då och ta ut när det är krispiga, salta sedan) Servera med en krispig grönkålschips eller sallad!





16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tacopaj

bottom of page