top of page
  • Skribentens bildFrida

Glasstårta med päronsmak

I fredags fyllde en av oss Tastare år och då bjöd vi på glasstårta med päronsmak. Perfekt att göra när man ska gäster eftersom man med fördel kan göra det flera dagar innan... Du behöver:

15 st digestivekex 100 g smält smör 5 dl grädde 1 burk kondenserad mjölk 6 konserverad päronhalvor 2 msk Xante (eller valfri likör gärna med päron smak🥳)


Gör så här:

Smält smöret Krossa digestivekexen och blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund springform. Vispa grädden rör sedan ihop med den kondenserad mjölken och Xanten. Mixa päronen med en stavmixer och rör i dem i smeten. Häll smeten över botten och in i frysen i minst 4 timmar!

Ta fram minst 30 minuter innan servering.

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page