Frida
Fridas limpa
Igår åt vi soppa till middag och till soppa måste man självklart äta en smörgås.
Så till gårdagens soppan blev det nygräddat bröd med avokado, pocherat ägg, chiliflaks och flingsalt = Bästa smörgåsen!
5 dl vatten, 37 grader 1,5 tsk Salt 1 dl bra olivolja
3 msk Ekologisk honung 14 dl vetemjöl special 50 g färsk jäst
Gör såhär: Rör ut jäst i vatten.
Lägg i salt och rör ner honung.
Häll i olivolja och mjölet efterhand.
Knåda degen ordentligt under tiden du häller ner mjölet.
Ta upp degen på mjölat bord och knåda.
Tryck ut degen och vik den dubbel till ett bröd.
Pudra den med mjöl och låt jäsa UTAN duk på ett bakplåtspapper/plåt.
Låt den jäsa cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Snitt bröd med en vass kniv och grädda i mitten cirka 25 minuter.

Låt svalna innan du skär i brödet!!!!