Frida
Fridas favorit bröd
Detta brödet bara älskar jag....mitt favoritbröd .
Du behöver:
5 dl vatten, 37 grader 1,5 tsk Salt 1 dl bra olivolja 3 msk ekologisk honung 14 dl vetemjöl special 50 g färsk jäst
Gör så här: Rör ut jäst i vatten. Lägg i salt och rör ner honung. Häll i olivolja och mjölet efterhand. Knåda degen ordentligt under tiden du häller ner mjölet. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda.
Tryck ut degen och vik den dubbel till ett bröd.
Pudra den med mjöl och låt den jäsa UTAN duk på ett bakplåtspapper/plåt. Låt den jäsa cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Snitta brödet med en vass kniv och grädda i mitten cirka 20-25 minuter. Låt det svalna innan du skär i brödet.
