top of page
  • Skribentens bildFrida

Fondue

Uppdaterat: 4 maj 2021

I går kväll blev det fondue.. det tycker vi ingår i en österrikisk vecka.

Roligt när middagen tar en stund och att alla får fixa med sin egen mat. Vi hade mustig buljong i stället för olja.

Så här gör du buljongen: 2 gula lökar 2 vitlökar 1 flaska rött mustigt vin 1/2 l vatten 3 msk köttfond 3 msk soya 2 lagerblad 5 svartpepparkorn 1 kvist timjan Gör så här : Skär lök och vitlök i klyftor Koka upp vin, soya, vatten och fonden. Lägg i resten av ingredienserna. Koka i ca 10 min, sen färdigt. Vi tycker det är godare med fond istället för olja. Tillbehören kan variera vad man är sugen på men ha inte för stora köttbitar...





35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ostron

bottom of page