Frida
Focaccia bröd
Focaccia bröd - på äkta italienskt vis
Perfekt till soppor
Detta behöver du:
- 25 g färsk jäst, 1/2 pkt - 3 dl ljummet vatten - 0,5 dl olivolja - 2 msk honung - 1 msk flingsalt - 7 dl vetemjöl special - Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning - 1 tsk timjan - 1 tsk rosmarin - 6 mini tomater + oliver efter behag
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, låt jäsa i 30 minuter under bakhandduk.
Kåda degen och dela den i två delar, låt jäsa ytterligare 30 minuter!
Kör in degarna i 220 grader i cirka 10 minuter tills brödet fått en gyllenbrun färg.
Vi använde en hel del timjan och rosmarin i vårt bröd för att få extra smak.
Innan ni kör in brödet i ugnen gör ni hål med fingret och lägger i vad ni vill, vi använde tomater, timjan, massor av flingsalt och olivolja.
